×

Úgy tűnik, hogy nem engedélyezte a cookie-k fogadását a böngészőjében. Nem tudja telepíteni az alkalmazást, ha ez a funkció letiltott. Emellett probléma merülhet föl a kiszolgáló session.save_path beállításával is. Ha ez az eset áll fönn, és ha ezt nem tudja saját maga ellenőrizni vagy javítani, akkor forduljon tárhelyszolgáltatójához,.

Az iCagenda nem tud betöltődni a következő ok(ok) miatt:

  • iC Könyvtár nincs telepítve vagy nincs betöltve.
Kérlek, ellenőrizd, hogy az iC Könyvtár és az iC Könyvtár rendszer beépülő telepítve és engedélyezve van.

Gratulálunk Binder Károlynak, Szőke Nikolettának és Lukács Miklósnak

Written by 2024. március 15.

A nemzeti ünnep alkalmából kiosztották idén is a kultúrában tevékenykedőknek az állami művészeti díjakat.

Idén három jazzművész kapott állami elismerést. A zongoraművész Binder Károly Magyarország Érdemes Művésze díjban részesült. A zongoraművész, egyetemi adjunktus 20 éven át vezette a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszakát, ami közben Jazz Tanszékké alakult át.

A zeneszerző tavaly négy lemezt adott ki, hármat triójával, egyet pedig a quartetjével. Összesen már több, mint 80 lemeze jelent meg 1983 óta.

Két éve készült a zongoraművésszel egy hosszú interjú, amit két részletben közöltünk, ajánljuk kedves olvasóink figyelmébe!

„Mindig a legfontosabbnak tartottam, hogy saját zenei világot alakítsak ki„– interjú a 65+1 éves Binder Károllyal / 1. rész 

„Mindig a legfontosabbnak tartottam, hogy saját zenei világot alakítsak ki „– interjú a 65+1 éves Binder Károllyal / 2. rész

 

A Liszt Ferenc-díjat Lukács Miklós cimbalomművész vehette át. Bár ez a díj csak klasszikus zenészeknek jár, de Lukács a jazz-zenében is aktívan közreműködik. Lukács Miklóst tavaly októberben választották meg akadémikusnak, amikor interjú is készült vele:

Interjú az akadémikus Lukács Miklóssal, valamint Ferencz Győzővel és Tihanyi Lászlóval

 

Szőke Nikoletta énekesnő, zeneszerző Máté Péter-díjban részesült, amit idén kaptak meg utoljára jazz-zenészek, jövőre már Szakcsi-díjat fognak átadni.

Szőke Nikolettával tavaly márciusban készült interjú:

Berobban Szőke Nikoletta új zenekara csütörtökön

 

A szerkesztőség gratulál a díjazottaknak!

 

Fotó: Binder Károly archívum, Irk Réka, Kleb Attila

 

 

 

 

Jazz koncertek - Jazz Concerts in Hungary

A modult nem lehet betölteni.
Kérlek ellenőrizd a figyelmeztető üzenetet.
© 2019-24 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005